torstai 25. syyskuuta 2014

Maratontreeni käyntiin?

Kun kisakuvioista päästiin, niin alkoi treenaus Frankfurtin maratonia varten. Syyskuun ekalla viikolla tuli heti innostuksissaan juostua kaksi pitkää lenkkiä, sillä hieronta-aika oli jo kalenterissa. Ja kylläpä tulin todella kipeäksi siis hieronnasta. Hieronnan vaikutukset kivusta huolimatta huomasin heti seuraavana päivänä: hengitys soljui rennossa ylävartalossa ja koko juoksu kulki ryhdikkäästi. Aloitin myös magnesiumtankkauksen. Sen puute/vajaus saattoi olla poikkeuksellisen pitkäkestoisten jalkalihaskipujen yhtenä syynä. Liekkö magnesium-varannot huuhtoutuneet olemattomiin kesän runsaan hikoilun myötä?

Seuraavalla viikolla pistäydyin pitkästä aikaa salilla ja seuraavan päivän pitkälenkki oli kyllä takkuista ja suorastaan piinallista. Sanoohan sen jo järkikin että jalkakyykky+jalkaprässi ja seuraavana päivänä pitkälenkki =>ei hyvä, mutta muitakaan vaihtoehtoja  ei ollut. Onneksi pitkälenkki oli kuitenkin siirtymämatka kotoa mökille eli siinä oli sentään jonkin verran ideaakin. Kesäloman jälkeen elokuu oli melko hiljaista niin työ-, koti- kuin vapaa-ajan kuvioissakin, mutta syyskuussa tupsahtikin sitten kalenteri täyteen ihan joka sorttia. Hieno treenisuunnitelmani meni heti ensimmäisellä viikolla myttyyn ja kilometrit on juostava kokoon vain kolmella lenkillä viikossa.

Yhteisharjoituksissa intouduin askelkyykyistä hieman överisti ja tämä taas tuntui ja jopa näkyi erikoisena kävelytyylinä pari seuraavaa päivää. Pitkälle lenkille lähdin viime viikolla hyvin väkinäisesti, mutta tulipa tehtyä ja matka menikin melko huomaamattomasti, mutta nyt täytyy kyllä uusia pitkänlenkin musat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti