perjantai 13. huhtikuuta 2012

Paraneminen kesken

Hieronnassa vammajalka oli kauttaaltaan tukossa, mutta keskiviikkona päätin parantua. Könkkäsin töihin ja jätin sauvat toimiston nurkkaan. Kävely oli aluksi hieman honteloa, mutta jalassa ei tuntunut mitään ylimääräisiä kiputiloja. Torstaina juoksutekniikka-harjoittelua, en todellakaan osallistunut vaan juoksin ainoastaan max 1 km niin että sain tyylinäytteen annettua. Kylläpä täytyy todeta, että jalka ei ole lainkaan juoksukelpoinen vieläkään, nyt on jopa HCR:lle osallistuminenkin vaakalaudalla. Odottelen vielä ja käväisen sitten uudestaan lääkärin juttusilla, saattaahan tuolta kuitenkin löytyä joku murtuman tynkä.

Sitten ulkopuolisen ammattilaisen arvio juoksutyylistäni: kyllä, se on energiaasäästävä eli jalka ei nouse ja tällä menolla ei ole juuri enää mahdollista parantaa aikaa. Pitää lisätä vauhtiharjoittelua ja hankkia esim. mäestä ja salilta ruutia myös tuonne takaosastolle. Kädet toimii, mutta nyhjää edelleen liikaa edessä. Tämän olen todennut myös itse kaikista eri tapahtumien juoksukuvista. Käsien käyttöä olen jo mielestäni onnistunut parantamaan, mutta sitä työtä siis jatketaan. Keskivartalon vahvistaminen ei olisi myöskään pahaksi. Tässä olen taas täysin samaa mieltä. Arviointi oli hyvin samankaltainen, mitä itsekin olen ajatellut. Positiivinen pilkahdus oli se, että juoksustani näkyy vuosien kokemus (vai onkohan tämä kuitenkaan positiivinen asia?).

Viikonloppuna pitää kaivaa fillari esiin, että pääsee edes vähän pidemmästi liikkeelle. Ja sunnuntaina onkin tulossa vilkas aamupäivä kisastudion merkeissä, sillä tuttuja nimiä on mukana Rotterdamin, Wienin ja Pariisin maratoneilla. Toivottavasti sivustoilla toimii hyvät km-seurannat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti