sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Viimeistelyä


Maratonviimeistelyt on taas aloitettu. Levon ja buranakuurin jälkeen perjantaina hidas kasin testilenkki tuntui ihan hyvältä. Sunnuntaina pisin pitkä 28,3 km optimaalisesti kolme viikkoa ennen kisaa. Vauhti ihan hieman maratonvauhtia hitaammin. Hyvä tunne koko matkan, mukava syksykeli vaikkakin melko vastatuulinen. Paikkapaikoin myös puista pudoneet lehdet olivat liukkaita tossun alla. Kotivalmentaja pyöräili taas koko matkan vierellä juomat mukana, mutta nyt ei vatsa vetänyt kuin yhden geelin, pientä ongelmaa on ollut.

Pitkän lenkin kruunasi tien varressa ollut tuulettajan hihna! Tällä viikolla sain päätökseen Miika Nousiaisen kirjan Maaninkavaara. Miika on  juoksukokemusta omaava kirjailija ja se harmaahiuksinen ohjelmassa Hyvät ja huonot uutiset. Kirjassa valmentaja Martti keksii talonmiesfilosofialla aivan mahtavia perusteluja juoksemiselle ja myös katkennut tuulettajan hihna on oivallinen mentaalipuolen harjoite: "Asioita tapahtuu myös kun et ole näkemässä." Mietipä sitä. Sain kirjan ei juoksevalta kaveriltani, jätti lukemisen kesken, ei kolahtanut. Itse nauroin ääneen lukiessani eli voin lämmöllä suositella, vaikka normaali lukemistoni onkin yleensä veristä dekkaria.

Tämän hetken tuntuma: kestävyys on kohdillaan, mutta ennätysvauhdista en ole vielä ihan vakuutunut. Alkuillasta jännitetään vielä tuttavan ennätyksen onnistumista Chicagon maratonilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti