maanantai 28. toukokuuta 2012

Tuomiopäivä

Tänään katselimme tylyn tohtorin kanssa polven magneettikuvia ja eikä sieltä hirveää vaurioita löytynyt. Polvihan vaivaa vain liikunnassa eli ei niinkään arkielämässä eli jos ammattini olisi maratoonari, niin sitten hän ilman muuta leikkaisi ja iskisi kortisonipiikkiä perään, niin että juoksukyky säilyy. Mutta kun olen tavis, niin nyt vain odotellaan ja juostakin saa kerran viikkoon ja kuulostellaan jalan olotilaa joka lenkin jälkeen. Edellisestä maratonista on vasta VAIN kaksi kuukautta eli tämä on ihan normaalia rasitusvammaa. Nyt vain maltilla ja yhden lenkin viikkoannostuksella valmistautumaan kohti lokakuun Frankfurtin maratonia =) Lienee enkka-aikatavoitteet voi jo tässä vaiheessa kuopata, vai löytyisikö keneltäkään treeniohjeita kuinka vähillä kilometreillä tehdään hyviä maratontuloksia??

Jalassani olleet ballerinat saivat jyrkän käyttökiellon! Käytä lenkkareita!!!! Kannan alla pitää olla vähintään kolme senttiä ja tässä kuntoutusvaiheessa paras jalkine on tukeva lenkkari. Täytyy käydä hankkimassa jotkut mukavat kävelylenkkarit kesäkäyttöön, sillä kaapissa olevat juoksutossut ovat kaikki työkäyttöön melko härskin näköisiä ja hikisiä. Tohtori lupasi vielä soitella minulle kuukauden päästä ja kysellä kuulumiset.

Alla kuva, jossa kannustava kesänurmi mökiltä, joka siis oli ihan oikeasti hetken vihreä kunnes voikukat jälleen veivät voiton. Puutarhanhoitoa on kuitenkin kautta aikojen käytetty mm. vanhusten kuntouttamiseen, joten toivon, että se nyt toimii kuntouttavana asiana näihin jalkavaivoihinkin. Sunnuntaina Naisten Kymppi kävellen ja hyvän seuran lisäksi keli oli nautinnollinen.

3 kommenttia:

  1. Korvaavaa treeniä vaan niin paljon kuin pääkoppa ja polvi kestää; pyöräilyä, crosstraineria, vesijuoksua, soutua, ... Ongelmana noissa sisälajeissa on ettei niitä kovin kauaa huvita tehdä, mutta yhdistelmäharjoituksena saa enemmän kestoa.

    Muista kylmähoito pari kertaa päivässä ja Voltaren, Mobilat tms. tulehduskipugeeli niin kyllä se siitä paranee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin ei ole luottoa noihin geeleihin, mutta kokeillaan. Huomenna Jätärin portaisiin, täytyy toivoa ettei jää kisailijoiden jalkoihin http://www.perakylanponnistus.com/kilpailut/stairway.php
      pl

      Poista
  2. En minäkään kovin paljoa geeleiltä odota, sillä niiden vaikutus on kuitenkin hyvin pinnallista. Muttei niistä haittaakaan ole, niitä on helppo käyttää ja kaikki keinothan on käytettävä että vamma paranisi mahdollisimman nopeasti. Tuossa edellä unohtui listata vammakohdan varovainen hieronta saunan lämmössä, kevyt jumppa (nilkkaa on helppo pyöritellä vaikka töissä istuessa, polvi on tietysti hankalampi) ja tottakai tasapainolautailu.

    VastaaPoista