tiistai 27. maaliskuuta 2012

3:54:05

Pääsin siis tavoitteeseen, neljän tunnin reilu alitus. Viime syksyn maratonaika parani yli 15 min! Ei voi muuta sanoa kuin, että olen äärimmäisen tyytyväinen. Barcelonassa oli juoksijoita yli 19 000 ja maaliin pääsi myös 50 kpl suomalaisia. Aikaisempiin maratoneihin nähden, mielestäni porukka oli kovakuntoisempaa, kävelijöitä ei ollut paljoakaan. Aurinkoinen melko lämmin keli, käytin jokaisen tarjotun viilentävän sienen, tapahtumajärjestelyt ihan ok. Pientä suurpiirteisyyttä juottopisteissä 5 km nesteet oli 6 km kohdalla jne. Radalla oli kolme tai neljä mäeksi luokiteltavaa lyhyehköä kohtaa, mutta lisäksi järkyttävän pitkiä loivia ylös hivuttavia suoria. Matkan varrelle oli kerätty mukavasti nähtävyyksiä, tosin itse en huomannut Camp Nouta lainkaan, sehän on pienehkö vain noin 100 000 katsojaa imevä ilmeisesti Euroopan suurin futisstadion ja FC Barcelonan kotikenttä… Valtaosa oli hyvää leveää juoksuväylää, mutta loppupuolella kapeampaa ja omassa ryhmässäni oli ajoittain tosi ruuhkaista juosta.
Lähdin rennolla, mutta rivakalla tahdilla alkuun, oli useita alle vitosen kilsoja (4:57-4:59 min/km), 15 km kohdalla aloin yrittelemään vauhdin pudotusta. Vedin 40 gr mansikka-Gutzyjä vitosesta lähtien 25 km saakka, sitten jysähti vatsa jumiin. Tuli täpötäysi olo ja oli pakko kolmessa eri kohdassa kävellä vesipullon kanssa. Pikkuhiljaa vatsan olotila alkoi hellittämään ja 35 km:stä maaliin saakka pystyin nostamaan sijoitustani 90 pykälää.
Vammatilanne juoksun jälkeen: muutama rakkula, niin kuin aina vaikka laitoin taaskin Compeedin rakkulanestovoidetta, teipatuissa kohdissa ei minkäänlaista kipua ja oikean jalkaterän ulkosyrjässä mustelma ja nilkuttamista vaativa kiputila jalkapohjan puolella. Kinesioteippi on omakohtaisella kokemuksella huipputuote! Nyt täyttä lepoa ainakin viikko, vielä ei pysty oikein edes venyttelyyn.
Jalan ulkosyrjävamma on tarkkailun alla, mutta oletettavasti paranee, joten seuraava kisa taitaa olla Länsiväyläjuoksu 22.4.


2 kommenttia:

  1. Moi, olimpa samalla juoksulla. Ja tein oman ennätyksen, siis 3:33:48. Viidenneksi nopein suomalainen. Oli mun 42-vuotissynttäritkin, ja juoksin numerolla 2211! Maagista

    VastaaPoista